Wednesday, September 1, 2010

kisah 1 september

kisah bazar ramadhan yang melucukan....
yea yea......terbaik ar tok musim neyh
x nah dibuat gler ak sebelum neyh
waaaaaaaaaaa.....x tau nk letak muka kat ne da
lau bley sorok time tu kompom ak sorok nyer!!!!
ofcos 100% yakin dowh!!!!!!
tp kat bazar la katakan...so kena la control....
sampi nak ilang sore ak neyh!!!
dok jerit kat tgah2 bazar
pe malang siot ar rie neyh
satu2 benda menimpa yang wat ak tergelak sesorang ja lau dok ingat tuh



mesti ampa dok cengang wat muka blur bc ak nyer post kali ni
bdak ni sewel ke pe ni????
cter la kas@@@


hahahaha....ok2 ak cter k
camni td ada class ect200 wiring
rie ni siap awal lak x kul 4 ag.so bazar ane bkak awal2 ag...
tp nk wat cena.mlas nk kuar blik t kami pom direct ar pi bazar terus.
ok sampi ja kat bazar wat cam besa ar
kami pecah.ak ngan mijo manakala ina ngan ida p beli makanan asing2
sambil dok ralik pusing bazar tu kami singgah la kat gerai jual air neyh,zira rumate ak nk suh tapaukan air keladi kat dia.so kami break ar sat kat situ.sambil2 mijo pom dok beli honeydew kat min.....
tggu nyer tggu sambil ak dok mintak blik duit baki rm 9 kat abg tu.kot2 dia terlupa kac duit balance ka????
skali dia ngah cr duit nk baki balance kat ak!!!
hampeh malu ar...tp x malu pom.setakat mijo ja ada kat situ...hahahaha...dia ja tau hal tu..control beb!!!
ane leh kantoi@@@@ never2
hahahahaha.....tp kan sambil abg tu dok kac duit balance tu ak  amik ar kan,duit tu da kat tgn ak neyh!!!
tertiba -tiba plak mak cik yang jual kat situ dok lompat dok tgh2 jln nk lalu kat bazar.hah sudah!!!!!ak kaget....kaget yang teramat sgt...x tau nk hbaq ar weh...lau korunk tgok muka ak time tu mesti cuak gler ar tahap dewa...lebih dr muka laki dok gabra bini dia nk bersalin.....
ak dgr abg kat air tu ckap biawak kot.....
hah biawak besau ke kecik kenot neyh?????
ak pom fokus tgok kat situ...
mn la tau pefume pe la kami dua ni pkai sampi  biawak besau tu mai lari tala kat tempat kami ngah pacak ni!!!!
Ya Allah ak ase time tu berasa dok kat gaza da
ase cam nk pengsan tp x leh....
waaaaa...ak x nampk orang len dh time tu...satu ja ak nampak.....
BIAWAK HIJAU KUNING YANG BESAU PUNYERRRRRR
x nah ag sumur idup dok serapat tu ngan biawak
biawak tu plak satu hal,byk2 lorong pesal arah kami gak yang dia lari wahai biawak besar?????
kenapa???
waaaa...adakah nasib kami kena kajar ngan biawak????
tulah sape la yang melekat ni....
ok berblik pada cter ak td
bla ja ak nampk biawak tu lari kearah kami ak da ilang arah dah
pe lg...ketar ar..dok tarik baju jaket mijo tu..suara jantan da kuar dh!!!!!
jerit sedaya termampu mijaaaaaa!!!!!
mijaaaaa!!!mija!!!!!!! waaaaaaaaaaaaaaaa.....
sambil tarik2 bju mijo.yg mijo ni pom satu hal.buang tabiat gak dia ni.dok statik ja kat situ.yang ak ni x yah ckap la.lau nk ikutkan hati mau ja ak lompat tas mijo tuh.suh dia dokong psai dok ketar ngat tgok biawak malang tuh.
tau la dia pom nk rasa g bazar  gak cam human len
cuma x de org ja nk angkut dia pi situ tp tlg la jgn wat lgu lg...semput den ni eh.seb bek x de lemah jantung.lau x mau nya mati tangtu gak




huhuhu....
kepada para pelakon:
mijo:tukang tempat ak tarik baju merangkap teman kena kejar ngan biawak=macih byk2 cos dok dgr ak menjerit

wani ,farah ngan syamil:penonton cter saspen td tu

ida ngan ina:rugi x tgok live show td wooo....

hahahaaha....

tobat x nk terjadi lg

3 comments:

  1. hahahaha...
    best o0o0..
    dgr cik ain jerit...

    ReplyDelete
  2. ain..
    lg 1 citer..
    tyme bkk posa...
    x mau cita ka?

    ReplyDelete
  3. x mau...t farah marah hahahahaha....

    ReplyDelete