Friday, March 30, 2012

Test owh esemen

Assalamualaikum...

Tepat jam 2.oo a.m  ni mula la tangan aku gigih nak menaip kat sini.Almaklumlah aku beserta kakak senior sedang melayan game yang tak pernah bagi kebosanan bila main,makin ralik lagi ada la.Iaitu jutaria,iskh awat aku cakap bahasa bangku ntah!!!!

Bila dah main-main tu mula la dari sejam ke sejam yang lain..alih-alih kami main dari pukul 9 p.m sampai 12.30 a.m.hehe...Ko ni ain ,bila nak insap-insap ntah...asik main ja dalam kepala..study nya idak..pastu result nak tinggi tapi malas nak belek buku..aishhh piaat tinga baru tau.....

Dalam main tu,kami give up dah coz berasa penat disebabkan sepanjang main suara sorang-sorang mengalahkan orang tengok bola kat tb...masing-masing nampaknya sibuk dengan jual beli rumah hotel tanah bagai tu sume..sampai la senior kami iaitu...kak nurin telah jatuh bankrap gara-gara kena byar duit 37000 kat aku,sampai kena hutang bank tu..dasyat tak???haha

Siap-siap main ja,kami masing-masing susun duit bubuh dalam kotak balik sebab ikut plan kami nak pi main kat dalam lecture plak pasni...Aku terus bukak-bukak facebook ni,and thennnnn jeng-jeng...baru teringat test serta esemen yang perlu ditempuhi sebelum balik holiday minggu depan..adusssss...memang la,sejak dari zaman dahulu kala lagi,before dapat cuti mesti kena bersusah-susah dahulu,kena ada test la,hantar esemen la,kena hantar lab report la,siap kan ni la,tu la.Sedia tau kami selaku student-student ni..ecece...mampus aku kalau ada lecturer baca entry aku kali ni,mampus ko ain...

Bla-bla and bla- bla lagi...sudah la,camni bila masa aku nak start study aku!!!!!Sebelum tu aku nak tunjuk jadual aku sehaarian selama 5 hari dalam seminggu...ni dia..


Sayonara..

Nite....<3

Wednesday, March 28, 2012

Dinner sedekad

Assalamualaikum...

Malam ni aku baru jea balik dari dinner pusat pengajian,selama tiga taun duduk kat sini belum pernah sekali pun ppk aku nak buat dinner camni..dah la masa duduk matrik dulu kami selaku pst dianak tirikan,maka pdt diberi keutamaan buat dinner...Kami????kami tlg dengar jer la,tapi tak dijemput hadir pun...sedih tak??mesti la yea kan...

Jadi segala gambar-gambar belum dapat diupload lagi berikutan masalah banyak kerja ngan benda laen.InsyaAllah kalau ada kesempatan akan update secepat mungkin

Nite

Sunday, March 25, 2012

30 PERKARA YG PEREMPUAN TAK SEMPAT BAGITAW LELAKI

Tadi masa aku jejalan kat wall fb member aku,aku ada la terjumpa bendalah ni.So aku telah spend masa 2 minit baca benda ni,jadi aku nak la share dengan korang semua.Amik masa 2 minit ja baca benda ni 
30 PERKARA YG PEREMPUAN TAK SEMPAT BAGITAW LELAKI
Dahsyat sungguh pompuan ni…banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau? silakan baca.

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolakcintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi/Assalamualaikum‘ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprisebuatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

♥ betul @ tak, terpulanglah kat korang menilainya. :) ♥

Saturday, March 24, 2012

Minah Jiwang La Plak

Hamboi...jiwang la plak minah sorang ni,sebab apa tu??cinta kena tolak beb.Tak pernah lagi selama ni aku mengurat kaum adam,but for him aku rendahkan ego aku,ego aku tinggi beb.Sampai aku sendiri tak mampu nak handle ego ni,sanggup bersusah-susah sebab tak mau ego dicalar.But for him huh!!!kalah teruk.Event kalau nak marah pun tak jadi sebab aku luv him more than he luv me mybe..but luv -luv aku pada mamat tuh pun tak sehebat cinta aku pada Allah yang satu.Cinta yang satu pada Illahi mana boleh letak no dua beb!!!tu prinsip aku.Memang tak kan pun,walaupun suatu hari nanti aku akan berlaki,but cinta aku pada laki aku tak kan melebihi cinta aku pada Nya.Itu dia kena terima dan kena pasrah,agaknya ni la perasaan orang aku yang aku reject bila dia mintak couple..siyes memang sedih beb...but nasib la kau tak letakkan jiwa nad raga pada dia.Haha...langkah berjaga-jaga la katakan.Jadi sekarang ni aku nak sharekan beberapa nasihat yang aku amalkan bila aku suka kat somebody,and sekarang terutamanya kat Mr H me???

Bila aku suka dia
1)aku buat bodo bila jumpa dia
2)aku buat tak nampak dia walaupun duduk sebelah(tapi ada sesetengah hal aku memang tak nampak)
3)aku buat tak kenal dia bila jumpa kat mana-mana
4)aku tak pernah ucapkan aku suka dia
5)aku tak menaruh harapan sangat pada dia(kalau sangkut bagus,kalau tak kena la usha mamat lain)
6)aku tak suka kawan ngan dia dulu(coz prinsip aku tak cari la mr right dikalangan kawan-kawan ni)
7)aku buat blur tiap kali chat ngan dia
8)aku suka tengok dia dari jauh tanpa dia nampak apa aku buat
9)aku suka buat kerek tahap bodo bila dia tengok aku
10)ak akan let him go kalau dia anggap aku kawan(aku tak suka paksa-paksa orang)

Dan apa terjadi???
1)dia sasau tak tentu hala
2)dia kerap mesage tapi aku tetap balas,semua tau tak!!!tak pernah miss satu pom
3)dia suruh aku keep in touch walaupun dia tak on9 chat
4)dia suruh aku jangan lupakan dia
5)dia suruh aku jadi kawan selamanya
6)dia cakap dia dah orang laen..:"(

**hehe..yang ke-6 tu tipu ja(apa kes dia nak bagitau kat aku sal aweks dia)

Dan sekerek-kerek aku pun!!!
1)aku ada jugak hantar mesage sweet kat dia,tu pun selepas dia mesage 10 mesage sweet(aku kan tak romantis,tapi aku berusaha mintak mesage sweet ngan kakak aku)
2)aku rela tengok gerhana bulan dan ambik gambar(walaupun kamera aku tak secanggih mana nak nampak gerhana bulan tu,but at least aku try-sebab dia tak berpeluang tengok coz hujan kat sana)
3)aku cuba jadi orang terlast yang wish besday kat dia(sebab aku nak jadi orang last dalam hidup dia)
4)aku cuba balas mesage dia dengan epy walaupun aku tengah menahan marah segunung dalam badan ni
5)aku ada jugak bagi kata-kata semangat dia coz time LI kan agak strees dengan supervisor yang pikir pasal diri sendiri jer!!!

Dan lama-lama aku rasa aku tak kan dapat dia ni,agak sedis disitu kan.Malas la aku nak berjuang lebih-lebih lagi.Lagi pun salah aku jugak coz mana ada aku bagitau isi hati aku kat dia,tapi kan.tak nak lah aku jadi perigi yang cari timba.Lagi pun i'm still young,22 beb.Tapi kan.....kalau dia ON jer,apalah salahnya.Nyiru tapak tangan..haha..Dan sekarang aku ceraikan kau dengan talak satu...haha...




Senang cakap jer ain,ko ni la.Tak sensitif lansung betol!!!!but betul la apa yang aku buat kan.Cinta orang ni jangan betul-betul sangat,dibuatnya dia tak suka kita macam mana kita suka dia.Kan naya tu,sakit beb,macam kawan aku ni,dia kena reject ngan orang,terus tak mo kawan.Tapi kalau kita dan luahkan perasaan kita kat dia,then dia bagitau sendiri dia suka kat kita.Then baru la bleh serahkan half hati kita kat dia..sweet kan..haha...Jadi ikut la nasihat aku,sayang orang tu jangan melampau-lampau sangat,t korang jugak yang sedis,siyes ni...aku belajar dari pengalaman kakak aku.Haha...

Yang e-class,

Miss Q /ayie jer la


Friday, March 23, 2012

Shayne Ward Breathless Lyrics

Lirik untuk malam ini:::::::::::::

If our love was a fairy tale
I would charge in and rescue you
On a yacht baby we would sail
To an island where we’d say I do
And if we had babies
they would look like you
It’d be so beautiful if that came true
You don’t even know how very special you are
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
Chorus
You leave me breathless
You’re everything good in my life
You leave me breathless
I still can’t believe that you’re mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you’re leaving me
Breathless
And if our love was a story book
We would meet on the very first page
The last chapter would be about
How I’m thankful for the life we’ve made
And if we had babies
they would have your eyes
I would fall deeper watching you give life
You don’t even know
how very special you are
Chorus
You must have been sent
from heaven to earth to change me
You’re like an angel
The thing that I feel is stronger than love
believe me
You’re something special
I only hope that I’ll one day
deserve what you’ve given
But all I can do is try
Every day of my life
Chorus x 2
Breathless

Source: klik

Nasihat...

Assalamualaikum....

Ok,aku tido time magrib lagi..haha..tak tahu ni hari yang keberapa dah.But seingat-ingat aku la,baru tiga hari selepas class petang.Aku balik bilik and bumm,coz penat seharian belajar-belajar.Tadi aku hampir terbabas  solat magrib,but syukur la hosmate aku,kak nurin kejut aku untuk sembahyang.Sembahyanglah anda sebelum anda disembahyangkan.....

Ok malam ni before aku nak bizikan diriku mengemas bilik,basuh baju yang belonggok seminggu dalam bakul kerana ketiadaan masa so aku decide untuk tulis entry ni.Coz banyak yang bertanyakan aku pasal ni???

So dats why la entry aku bertajuk nasihat...for me.Aku suka bagi nasihat kat orang..tapi diri sendiri tak pernah nak terima nasihat orang laen.haha...selalu keras kepala,keras hati jer.Ok2 camni soalan yang ditanya...

Masalah pertama:
Soalan:Saya ada masalah hati,bukan penyakit hati.Saya suka kat seorang ni but dia macam no response jea kat saya.Bila saya bagi hint or luahkan perasaan saya dekat dia,dia terus cakap dapat terima saya sebagai kawan jer???Wat the hell!!!!apa boleh saya buat,saya betul-betul kecewa ni....:(

Jawapan aku:Hurm sabar yea,dalam dunia ni tak semua yang kita nak,kita akan dapat.Kita tak boleh nak paksa orang suka kita,dalam bab hati ni sensitive sikit.Budak kecil pun,kalau kita paksa dia makan,dia pun tahu nak tolak,nak menangis sebab tak suka kena paksa.Ni apatah lagi orang dewasa yang fikirannya lebih matang.Jadi apakata tutup jea pintu hati awak tu kepada dia dan bukak kepada wanita yang lebih layak dapat cinta awak.

Masalah kedua:
Soalan:Saya  suka kat seseorang ni,dah lama saya usha dia.Dia pun kelihatan on jea dengan apa yang saya buat(buat means saya selalu bantu dia dalam matapelajaran,tolong dia ketika dalam kesusahan dan macam-macam lagi la,selagi tidak melampaui batas agama).Yang menjadi persoalannya,bila saya tanya awak suka saya tak???Dia direct cakap tak???Huh..sampai hati dia,dah la macam-macam saya buat kat dia,penat tau x!!!!

Jawapan aku:Orang perempuan ni laen sikit dik,she very complicated person.Dia buat baik dengan awak bukan juga bermaksud dia suka kat awak.Mungkin dia jenis yang baik hati,jika dia tak pernah ceritakan tentang couple dalam hidup bukan bermaksud dia tak pernah couple and tak da balakz..Just dia tak suka nak kecoh-kecoh.Saya pernah dengar yang lelaki tak dapat berkawan dengan wanita,buat wanita can.Hurm nasihat saya,jangan buat sesuatu benda tu dengan niat nak kan balasan,contoh balasan cinta dari dia coz nati kamu juga yang akan kecewa...Buat sesuatu itu ikhlas kerana Allah walaupun syaitan selalu membisikkan untuk mengubah niat kamu yang sebenar.

Masalah ketiga:
Soalan:Saya kecewa ni tau tak!!!!saya tak boleh terima dia reject saya untuk lelaki yang tak mampu nak sayang dia lebih dari saya sayang dia!!!kenapa dia buat??dia tak nampak ker yang saya da berusaha bertahun-tahun ni nak memenangi hati dia??Tapi last-last laki tu jugak dia dia terima,senang-senang jea dia boleh masuk dalam hati dia,sedangkan saya??nak jenguk pun tak dapat..

Jawapan aku:Sian nyer aku dengar soklan ni,camni la dik.Bukan aku tak support tapi aku ada dengar satu pepatah ni "biarkan masa yang mengubah segalanya".Tapi tunggu punya tunggu sapa yang sanggup kan???Aku sendiri pun tak sanggup tunggu lama-lama.But yang bagusnya,bila orang tu dah tak mo layan kita,blah ja la.Tak payah nak berusaha lebih-lebih,Pandang pertama tu penting,orang pompuan ni sekali dia tengok dia tak bekenan,datang la macam mana sekali pun.Dia still tak kan pandang orang tu,kalau dia pandang pun maybe bukan sebab suka/cinta but kasihan.Kita mesti tak nak orang suka kita sebab kasihan kan??biar la dia suka kita dengan seadanya...And untuk jawapan adik tu,aku rasa dia memang tak suka kat ko la dik,sebab tu the other right guys senang-senang jer dapat masuk dalam hati dia tanpa berusaha keras.Ok aku bagi perumpamaan:seorang gurl ni suka kat adik,giler-giler punya suka.Tahap makan sampai kenyang,mandi sampai selalu basah jea rambut tu,sembur minyak wangi habis setengah botol sebab nak goda adik.But adik tak suka kat dia,bukan tak suka means benci but tak nak dibuat teman.Gurl ni da lama suka ni.Last-last kena reject,mesti dia cakap camni kat adik "kau rugi sebab melepaskan seseorang yang sayang kau".So apa adik rasa???unfair la kan..Sebab perasaan adik kat dia tak ada,adik ddipersalahkan sebab tolak cinta dia..Sedangkan adik tahu perasaan suka ni bukan boleh dipaksa2.Jadi nasihat aku,adik biar ja la gurl tu berbahagia dengan teman yang dipih dia,kena ingat,tak kan berbunyi kalau tepuk sebelah tangan,kecuali pegi tepuk dengan benda laen.Jadi dalam perhubungan mesti ada sama-sama suka.Adik cari ja other gurl yang suka kat adik and adik suka kat dia.Yang paling penting dia sayang adik and adik sayang dia...<3

Masalah keempat:
Soalan:Saya suka kat dia ni,dan saya pernah bagitahu pada dia tentang perasaan saya yang terpendam ni.But disebabkan kitaorang masih study lagi,dia mintak tempoh untuk fikir benda-benda ni selepas habis belajar.Tapi dia tak pernah nak menjanjikan apa-apa samada nak balas cinta saya atau tidak,tetapi dalam tempoh perjanjian itu,saya try la usha-usha dia sebab kawan-kawan saya selalu tanya perkembangan saya dengan dia.Tiba-tiba satu hari dia mintak saya lupakan tentang couple lepas belajar tu???wat???why???saya tak faham la..kenapa nak mungkir janji???

Jawapan aku:Sengal betul la ko ni dik,yang ko p usha dia time dia duk tengah study sapa suruh.Bodo punya orang,Kan dia da mintak tempoh sampai selepas da abis belajar tu,yang ko tu tergopoh gapah nak try market sekarang sapa suruh??kan tak pasal-pasal kena reject awal..haha..nak tolong gelak bagi pihak ko.Dia nak pikirkan lepas belajar tu mungkin sebab dia nak bagi masa kat ko fokus dalam study dan dapat result yang bagus bila dah abis belajar nanti dan dapat keje bagus,baru la ko ada harga dimata dia.Tak kan lah dia nak pilih bakal teman hidup ni dikalangan seseorang yang tak ada aset,ilmu didada,harta dan paling penting kesabaran.Sabar tu separuh dari iman tau tak,no sabar means iman da turun.Jadi kali ni tak da nasihat,sebab kau dulu yang mungkir janji,janji nak kapel lepas abis belajar tapi alih-alih usha time study.Hampeh,tak boleh diharapkan,sekali kau da buat perangai yang dia tak suka,maka mata markah ko da jatuh abis...so terima la seadanya,let go dat gurl with the other guys that deserve for her love.

Putus cinta/cinta kena reject/cinta tak dilayan/tak mendapat cinta/cinta tak kesampai bukan setaraa mana sakitnya jika nak dibandingkan dengan dipaksa untuk menyintai sesorang yang kita tak cinta,memang cinta itu boleh dipupuk,tapi selama mana masa yang perlu diambil untuk perasaan itu terbit dalam hati,lebih-lebih lagi bila hati kita dah diserahkan kepada orang laen.Setiap masa kena hipokrit sebab terpaksa..kesian.Then bila hati dan mula memberontak mula lah berlaku clash,sebab dah tak tahan.Tak elok la kan???.So nasihat aku,jangan kamu pandai-pandai nak letakkan cinta sejati kamu kepada orang lain lebih dari cinta kamu kepada Allah,Dia telah bersama kamu sebelum kamu jumpa bakal pasangan kamu lagi.Dia lebih mengetahui mana yang layak untuk kamu,kamu cuma perlu berdoa kepadaNya untuk segala yang akan berlaku pada masa akan datang.That's call redha and berserah.

orite dats for tonite..aku nak sambung basuh baju plak..

dear-ayie -- miss Q/mrs H  <3 4 eve

Thursday, March 22, 2012

Sempat lagi...

Assalamualaikum...

Sempat lagi tu aku nak update entry walaupun masa begitu kesuntukan dan badan yang kepenatan.Tak guna aku nak merungut setiap tiga hari last before weekends yang aku akan mengalami tahap kepenatan yang maksimun.Class tak berenti start dari  kul 8 pagi sampai 7 malam setiap hari rabu,khamis,jumaat...hurm...beginila masib diri kami yang bergelar student.Korang compom la da mengalami pengalaman masing-masing kan.But ari ni bagus la coz aku tak tido pun dalam let walaupun pun setiap pagi aku tido kul 3.Apa yang aku buat aku pun tak tahu,tengok-tengok jam ja dah pukul 3 pagi.Mata plak tak ngantuk-ngantuk lagi.

Then aku usha gambar-gambar lama aku ngan si dia dan kekawan yang lain.Zaman kami budak-budak lagi and even don know wat is means by love.But we still like each other....Tak salah kan??curi tengok gambar dia,just untuk melepaskan sedikit rasa rindu.Behave sikit ain!!!!!!haha..ok2.My soul is belong to Him....




Dan sekarang aku sedang mengulang balik apa yang aku da belajar untuk minggu ni,almaklumlah,bila kita da amik extra dari orang ni so otomatik kita kena kerja teruk kan????baru la result kita sama-sama cemerlang ngan kawan-kawan seangkatan.Jika kita malas so otomatik kita akan jauh ketinggalan kebelakang.

Come la ain!!!stop it now and continue ur study.Adoi besok class pukul 8 pagi lagi..huhu...Av a nice day ...<3

Nite

Wednesday, March 21, 2012

Entah ler

Assalamualaikum....

Sesaje malam ni aku jadi penyenyap sekejap,ingat balik perangai aku yang dedulu-dedulu.Berubah jauh,jauh sangat-sangat la.

Tapi kalau buat tara mana pun kita tak kan dapat pergi balik kemaasa silam kita.Zaman budak-budak adalah zaman yang kita tak payah nak pikir masalah orang dewasa ni. Zaman yang mak bapak kita tolong aturkan masa depan kita.Syokkkkknya....Tapi kita perlu membesar macam ni...


Walaupun kadang-kadang kita akan jadi camni...




Namun kita tak boleh sekali-kali give up.Yeah teruskan hidup kamu walau orang sekeliling kamu berasa menyampah dengan kamu!!!!(tetiba bersemangat plak dah).Sebab kita manusia yang banyak kelemahan,tak dapat nak penuhi kehendak seorang tu namun kita ada tempat pada orang lain.
 

Kalau kamu rasa down giler-giler tu,try la buat macam ni...


Tak salah kalau kita nak bagitau masalah kita pada orang,teman yang rapat.yang kita paling percayai...lau bagi aku of cos la family aku.Sebab air kalau dicincang macam mana pun tak kan putus.
 
Kita kena ingat,masa tak leh mencemburui kita.tapi kita yang sepatutnya cemburu dengan masa.masa yang dah lepas tu jadikan kenangan dan iktibar,tapi masa yang akan datang pastikan jadi milik kita.


Tetiba rasa entry kali ni banyak gambar plak dah..haha...

Nite..wasalam...:)

No internet no entry

Assalamualaikum...

Tau tak kenapa aku letak tajuk panjang-panjang cam kat atas tu???sebabnya aku pun tak tahu.No idea kot,or sebab kecewa internet tak dak.Tapi betul la kan,bila tenet tak dak,so otomatik entry tak leh nak publish(sambil dengar lagu mr saxobeat).Hurm sepanjang tak buat entry ni aku kuar jejalan besama kawan seangkatan.Kami da plan lama da,cuma tunggu hari and masa ja.And finally untuk sem ni,rasenya kuar sekalini ja kot coz ada event yang sampingan punya.Lagi pun kami kena berjimat untuk pegi LI..(jimat ke???).hehe...of cos la x..haha...Ok-ok,bebalik kepada hujung minggu ni,sebenarnya banyak class yang tak ada but aku of cos la ada class coz aku ada amik paper yang extra.Nak baiki pointer insyaAllah.Ok,bebalik kepada cerita jejalan td,kami p padang besar jea la pon,setakat 300 tu ckup la nak lepaskan nafsu jalan-jalan.

At padang besar,barang-barang yang aku beli tak sah la kalau tak da bear.Aku hantu bear but aku tak suka la aku beli untuk aku sendiri,tapi lau orang lain beli and give it to me(ofcos la aku gumbira kau...hahahaha).Jadi aku beli la untuk my tersayang dua biji..



And untuk my family aku beli kacang,beli setengah kilo ok kot coz kami yang tinggal tiga orang ja.And for myself aku manjakan dengan beg ni..


O,settle kat sana kami bejalan lagi kat City Plaza.Boleh tahan gak la,aku perabiskan duit beli dua lai jeans.Sem depan tak mo dah beli jeans ni(hee..boleh ker???).of cos la tak boleh tapi aku akan cuba tahan nafsu jeans aku and bukak untuk baju plak...kehkeh...

Then kami balik,malam tu terus tak leh nak tido coz kaki lenguh sebab da tawaf tiga mall duk cari barang-barang.

And semalam baru aku beli benda ni tuk besday kekawan aku yang meningkat tua ni...


Entry ni da lama tapi baru di post,,heee

Friday, March 16, 2012

Pre Lab

Assalamualaikum....

Malam ni nyer story mory aku nak cerita pasal zaman matrik aku dulu.Baik punyer perangai lar,bukan macam sekarang,habuk pun tarak.Aku ingat time tu sem2 waktu study kat matrik.Matrik akan bagi buku praktikal laboratory awal-awal sem lagi. Jadi untuk menyenangkan aku,tiap-tiap hujung minggu aku akan cover 2 or 3 lab yang akan datang.Jadi aku akan tulis siap-siap pre lab untuk seminggu or dua minggu sebelum kami akan buat lab tersebut.Tujuannya supaya aku tak payak nak kalut-kalut bila time lab besok hari tu.Jadi aku sudah siapkan jotter book setebal 200 muka surat.

Tapi sepandai tupai melompat, akhirnya jatuh ketanah jua.But yang bezanya,aku bukan tupai,aku manusia seperti ampa sume.Aku ingatkan cikgu Ok bila aku da maju kehadapan dari student-student lain sebab aku terlebih rajin p buat pre lab untuk lab yang lambat lagi nak buat.Bila cikgu tu check jotter book aku,kembang kempis lubang hidung.Sebab tak sabar nak terima pujian,tapi malang memang selalu berbau awal,cuma aku ja yang tak dapat hidu lebih awal.Cikgu tu siap marah lagi kat aku,dia cakap:

Cikgu:buku awak?

Me:ya

Cikgu:mana pre lab ngan result?

Me:ni cikgu

Cikgu:sambil belek-belek jotter book aku,ni kat belakang ni apa?

Me:pre lab

Cikgu:lab mana?

Me:lab yang akan datang

Cikgu:Awak buat balik buku ni,start dari lab lepas.

Me:hah??muka blur jap

Cikgu:sapa suruh awak rajin-rajin dah buat pre lab untuk lab akan datang ni.Tujuan saya suruh kamu-kamu semua buat jotter book ni sebab saya nak suruh awak prepare awal sebelum masuk class saya.

Me:saya da prepare la tu cikgu,lab untuk satu sem dah ni

Cikgu:banyak la awak punya alasan,awak ingat saya tak tahu.Awak dah prepare awal-awal ni sebab awak malas nak buat tiap-tiap minggu kan.Macam ni awak mana ingat lab yang nak kena buat.Jotter book ni function dia untuk awak jot down apa yang awak faham untuk lab besoknya,bukannya tulis siap-siap camni.Lau camni tak dak guna la wak jotter book.Sebab awak still tak kan paham lab yang awak buat.Awak just tulis sahaja,anak saya pun boleh buat camni.

Me:abis tu saya kena buat balik la ni?

Cikgu:ya,dan saya tak nak yang terlebih rajin kat belakang-belakang ni.(sambil belek-belek buku aku).Buat pre lab ikut lab,jangan nak meramal masa depan.

Me:hurm ok la(dalam hati,rajin pun salah,aku malas lagi la salah,jotter book jea kot)

Lepas daripada tu,perangai aku terus berubah 360 degree.Aku tak buat lansung pre lab,start dari taun 1 sampai ke taun 3 nak masuk taun 4 ni.Yang aku buat,aku copy pre lab orang ja.Ngeh-ngeh..

Moral of da story:buat sesuatu keja tu kena maintain.Jangan sebab nak dapatkan pujian orang or nak ambik hati orang.Pasti kamu akan berjaya sampai kemati

Thursday, March 15, 2012

Aku yang sengal..:)

Assalamualaikum semua....

Haha...tengok tajuk dah tahu dah aku nak cerita satu peristiwa yang sengal yang berlaku pada aku hari ni...Aishhh penat plak hari ni,kuar umah pukul 8 pagi,pukul 8 malam tadi baru sampai kat umah balik.Gigih jugak aku study sem ni..hahaha...

Ceritanya bermula pada pukul 6.40 pagi tadi..hurm..Semalam lagi aku begitu asyik mengcopy esemen dari seorang hamba Allah yang sudi meminjamkan esemen beliau pada aku.Ok,sibuk-sibuk mengcopy tu tetiba jerk...lampu padam,sume padam.Letrik tak dak...aku teriak kuat-kuat hah..nak buat macam mana,laptop aku tak pakai bateri,jadi bila da power supply tu mati so otomatik laptop aku pom mati.Gelap gelita la aku sesorang dalam bilik tu hah.Aku lari kuar bilik cepat-cepat panggil hosmate aku yang lain.Lama duk ngan dierang rugi plak masa aku.Jadi aku pun gigih la pegi pinjam lampu ngan kipas usb rumate aku.Kerana beliau tiada dirumah buat masa ini.Pulun ni nak siapkan esemen yang nak kena hantar pagi ni..Dalam duk buat tu,akhirnya siaplah aktiviti tiru meniru aku.Lebih kurang 1.30 pagi baru ok balik letrik satu kawasan umah tu.Oleh kerana penat tangan sebab keja duk menulis ja,jadi aku pun tido dengan lena malam tu..

Tetiba...kringggggggggg...kringggggggggg
Enset aku bunyi la,tengok-tengok kul 6.30 pagi.Mak aih, kenapa la sem ni banyak sangat class pagi.Aku snooze kan 10 minit, kul 6.40 pagi aku bangun mandi sume.Siap-siap pakai bedak tu sume dalam 7.10 aku pun teringat,kenapa hosmate aku tak ketuk pintu nak gerak aku pagi ni hah...Pikir punya pikir,Ya Allah,apasal aku sengal sangat ni.Class kul 9 la mak cik oihhhh..nyanyuk tol la hang ni...umo da 22 da start nyanyuk,lau da tua bangka nanti macam mana la.Oleh kerana aku geram dengan jam loceng aku yang tolong kejutkan aku pagi tu,aku salin baju tidur balik sebab aku taknak baju aku kedut.Jadi aku lompat atas katil dan sambung tido...And sampai la pukul 7.40 pagi.hosmate aku datang ketuk pintu,Oleh kerana aku da mandi pagi tadi pukul 6.40 jadi aku pikir siap-siap lambat sikit dan kot.Tiba-tiba aku dengar ada orang panggil aku..ain..ain...celik-celik mata tengok jam 8.Waaa...aku kalut-kalut terus salin baju pegi class,tak basuh muka tak pakai bedak.Aku pakai tudung terus.Capai beg ngan KitKat terus blah.

Untuk elakkan dari kawan-kawan aku cam muka aku yang baru bangun tido.Aku buat-buat kunyah kitkat tu dengan syoknya...pandai aku belakon.Sampai kat kelas ja,mula-mula tu aku semangat la,tapi kalau dah 4 jam berturut-turut mana nak masyuk beb,jadi separuh masa kedua tu aku tido dalam kelas,siap sandar dan tangan letak kat dahi lagi.Nak buat-buat tengah berpikir dengan serius lagi.Padahal aku tengah membuta..haha..tapi aku tahu yang cikgu da tahu aku tengah tido.Mungkin dia ingat yang aku tekun buat esemen dia semalam sampai tak tido.hahaha....

Hampeh tol la aku hari ni.Macam mana la boleh lupa,bukan minggu first pun baru p class.Nampak sangat terlebih semangat.Ni kalau la kengkawan aku yang baca,mau kena perli sampai sebulan la gamaknya...

Nite..

Wednesday, March 14, 2012

Good story


Married or not you should read this...


“When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I’ve got something to tell you. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.

Suddenly I didn’t know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking. I want a divorce. I raised the topic calmly. She didn’t seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?

I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn’t talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn’t love her anymore. I just pitied her!

With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company. She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Jane so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.

The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn’t have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Jane. When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.

In the morning she presented her divorce conditions: she didn’t want anything from me, but needed a month’s notice before the divorce. She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month’s time and she didn’t want to disrupt him with our broken marriage.

This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day. She requested that every day for the month’s duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.

I told Jane about my wife’s divorce conditions. . She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.

My wife and I hadn’t had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don’t tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outside the door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.

On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn’t looked at this woman carefully for a long time. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.

On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me. On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn’t tell Jane about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.

She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily.

Suddenly it hit me… she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.

Our son came in at the moment and said, Dad, it’s time to carry mom out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day.

But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn’t noticed that our life lacked intimacy. I drove to office…. jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind…I walked upstairs. Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.

She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won’t divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn’t value the details of our lives, not because we didn’t love each other anymore. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart. Jane seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away. At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I’ll carry you out every morning until death do us apart.

That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed -dead. My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. She knew that she would die soon and she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, in case we push through with the divorce.— At least, in the eyes of our son—- I’m a loving husband….

The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves.

So find time to be your spouse’s friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage!

If you don’t share this, nothing will happen to you.

If you do, you just might save a marriage. Many of life’s failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up

Vanila coklat


Tak sah kalau aku tak tulis entry cerita yang aku tunggu tiap-tiap minggu ni(yea ke tiap-tiap minggu????bukan aku da skip 2 minggu ke??sebab terbabas dek kerana kepenatan balik class,kalau nak tengok pun tunggu kawan bagi yang dah donlod).Baca tajuk pun da tahu,aku rasa korang pun da tahu ending dia macam mana kan.Rela ni pegi tunggu duk depan tb kul 8 lagi beserta hosmate aku yang kaki cerita tu jugak.

So  far setakat ni berpuas hati dengan ending dia.Almaklum lah,epy ending kot..of cos la kami-kami gumbira...haha...

Tapi-tapi fikir-fikir balik la kan...ada ke guys yang ada semua ni????
Boleh ke dia jadi...hurm...

1)Seromentis Seth tan
2)Seteguh iman seperti Zikir
3)Senakal amir
4)Secool Firas Ali

Berbalik kepada VC.. ok,tadi baru ja sekejap admin page tu uploadkan design untuk baju VC ok.Ni dia..


Or korang boleh melayari SINI ok??

Papai..

Tuesday, March 13, 2012

start class lagi...


Kesian tak kucing yang dalam kotak tu,kena buli kan???minggu ni aku akan jadi camtu la. Penat-penat....dengan lab yang tak tahu mana hala lagi ni.Tu baru sikit ja lab yang start,sempat lagi la nak bersantai hujung minggu ni,tapi kalau mari sedepuk..baru nganga nak kena prepare satu-satu lab.Tengok kucing comel tu terjelir lidah comel gak,cuba bayangkan kalau aku yang jelir.Hahaha...mau lari semua orang.

Hurm..buncis-buncis,sudah-sudah la kau ni asyik nak mengeluh ja dalam sehari-sehari.Cuba la bawak bersyukur dalam satu hari dan terima ja apa yang telah tersurat pada kau.Kan senang,tak yah pening-pening kepala nak pikir.

Ok lah,mulai hari ini buncis janji tak kan mengeluh-ngeluh lagi. Dan cuba untuk terima segalanya dengan redha dan pasrah.Biar pun dalam hati selalu tunggu hujung minggu sebab bleh peluk bantal lama-lama.

Nite... saya sayang maa abah ...<3

Monday, March 12, 2012

Fb Oh Timeline

Ok before tidur aku nak cuma nak bagitahu  pendapat ,timeline x best lansung. berserabut, berterabur.Ok kalau diberi pilihan,aku nak jadi manusia yang last sekali tukar fb kepada timeline.Tadi aku godek la fb kawan-kawan lama yang sekolah rendah dulu.Ingat nak view-view la fb dierang nak tahu aktiviti sekarang tengah buat apa,then bila bukak-bukak jea.Mak aih, sume pakai timeline dah.Tahu ler benda tu baru and bak kata orang up to date la bro.Tapi bagi aku,ko buat camtu macam fb da  tak ada identiti sebenar dah.Ntah apa-apa,tak ubah seperti aku melayari sebuah blog yang sangat hodoh dan serabai.Terus aku tutup and sembang komen kat fb member aku yang still berpegang pada identiti fb yang lama.it's more better and better.Ni fb ke blog ntah.Kalau nak sangat fb tu berwajah blog just buat ja blog and ko karang la panjang-panjang kat situ.itu lagi exclusive and classic.Taruk gambar banyak-banyak kat blog ko tu,kompom aku baca.

Huhhuh..menunjukkan ketidakpuas hati kepada fb zaman sekarang..Hape kejadah ntah..better tak payah tukar la...

Nite

Class cancel OK

Assamualaikum...

Ok ari ni aku rajin sikit nak study,al maklumlah.Sudah lama tahap kerajinan aku ni pergi belalu meninggalkan aku(seperti lagu feminin-angin bayu camtu).Ok,bila sedap-sedap membelek nota control yang satu haram aku tak paham bila p kelas,aku berasa suhu sekeliling makin menurun,aku bangun mengadap tingkap umah aku.Wah-wah..mendung...yeay,time tu jam menunjukkan dalam pukul 4 lebih-lebih sikit.Aku pun masih meneruskan dengan study yang sedikit tergendala tadi.20 minit berlalu,setan menggoncang dengan rakusnya bulu mata aku,bergayut sakan na..amboih-amboih mentang-mentang bukan bulan pose,sesuka hati kau ja nak gayut kat mata aku.Dah basuh kaki tangan ntah sebelum nak gayut tu.Ok,otak pom menerima arahan,kita tido dulu.Lagi pun sejuk ni,jap lagi mesti hujan.Jadi syoknya bleh selimut.Korang tak tahu,perlis ni tempatnya bukan main panas nak mampus.Kipas kena pakai sorang satu,tu pun tak xukup lagi.Macam kena ikat badan ja,mana-mana nak p kena ada kipas.Jadi bila dah mendung ni,ia merupakan satu rahmat pada kami yang sedang panas ni.

Otomatik buku-buku beserta let note aku tolak-tolak kat sebelah.Tengah-tengah dalam proses nak membuta tu,aku sempat mesage member aku,ida untuk tolong kejutkan aku time nak p class petang nanti.Pintu bilik aku sengaja aku biarkan terbuka luas-luas supaya kakak-kakak senior nampak aku yang sedang terbongkang tidur.Jadi mereka bolehla kejutkan aku bila mereka balik nanti.Syok-syok tidur tetiba aku dengar DUM DAM...mak aih benda pa tu.Aku ni kalau da tido memang tido mati.Kilat rupanya,kuat tu...Cepat-cepat aku angkat kepala dan bukak mata untuk shut down laptop aku yang sedia ada kat tepi kepala sejak dari taun lepas lagi tempat beliau disitu.Tunggu punya tunggu lama jugak laptop ni nak mampus,kena fomat ni.Pikir aku dalam mamai..selepas tu aku sambung tido,best nya kalau tak da class petang ni.bleh la aku membuta sampai pagi esok.

Lama bermimpi,aku dengar Ting Tong ...Ting Tong...sekali bunyi mesage aku da.Aku buat derk ja.Lama-lama aku dengar lagu da core.Sinonim jugak lagu ni,aku terus bukak mata.Tengok-tengok jam kul 5.26 p.m
Hah,tak mandi lagi nak pegi class ni.Aku jawab panggilan arh.jiran sebelah umah,merangkap classmate.

Arh : ain nak g kelas tak ni?
Aku : diam...
Arh : ada kelas tak ni?
Aku : owh,nanti ain mesage dr praba tanya dulu
Arh : ok
Ain : bye

Termenung sekejap tengok siling,baru aku bleh berfikir dengan waras.Bila da dalam keadaan sedar tu aku pom mesage la leturer tu,lama giler nak tunggu dia balas.Nasib la class dekat ni jea.Kalau hujung dunia tu pastu kami da otw nak sampai dia ckap kelas cancel plak.Memang nak dengar aku jadi mak nenek malam ni.Bila da  dapat tahu class cancel before we decide to go to class today.Syukurnya tak terhingga la.Patut la tulang belikat rasa macam malas bangun ja.hehe...rupanya dia terlebih awal tahu dari aku.Sambung tido kemalam la plak....membuta lagi

Sunday, March 11, 2012

Cuba dan salah

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr.Fadzilah Kamsah..

1. Pemimpin


2. Lembut


3. Kemas (Cerewet)


4. Rajin


5. Boleh berbincang


6. Angin


7. Patuh


8. Bisnes

9. Glamour


Contoh: 20 05 1981


2 + 0 = 2

Maka kotak pertama adalah 2..


Kemudian campurkan kesemua nombor..


2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26


Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :


2 + 6 = 8


Maka kotak kedua adalah 8..


Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua


2 + 8 = 10

Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi


1 + 0 = 1


Maka kotak ketiga ialah 1..



hasilnya..


2 : Lembut


8: Bisnes


1: Pemimpin



Maka anda sudah cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana 



tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan menjadi seorang yang berguna..

selamt mencuba :)




ok faham???kalau tak faham jom tengok yang aku punya k


ok my besday 14/06/1990


untuk kotak pertama


1+4=5


untuk kotak kedua,you must add all da number k


1+4+0+6+1+9+9+0=30


tapi number tu lebih dari 9 so....


3+0=3


untuk kotak ketiga plak


kotak 1 + kotak 2= kotak 3


kotak 1 =5
kotak 2 =3


so kotak 3 =5+3
                   =8



so my number is 5,3,8


5=boleh berbincang


3=kemas(cerewet)


8=bisnes


faham tak macam mana nak kira?lau tak dapat gak mintak tolong kat kakak-kakak or abang-abang yang da belajar math kat sekolah tolong kirakan...


Haha.pikir-pikir balik ada betul gak kat atas tu,aku cepat panas and cepat sejuk coz for 
me,semuanya boleh dibawa berbincang


Kedua aku ni cerewet..hurm agak la sikit.Dalam bab-bab membeli barang ni.kalau nak tahu,kena tanya member yang kaki peneman aku p kedai.selagi tak tawaf satu kedai tu tak sah.kalau dah berkenan kat hati bawak la barang apa pun,even more better pom tetap pegang barang yang dia berkenan tu jugak la.Apa punya perangai la.ikut belah mana tak tahu...


Ketiga,aku kaki bisnes.hurm yea jugak la kot tapi sayang mana-mana bisnes yang aku nak ceburi memang lingkup.Tak ada bakat langsung....




Ok selamat mencuba...:)