Thursday, January 20, 2011

sukan taun ni???



Nak masuk sukan apa la tahun ni ya??lau sem lepas masih lagi jadi junior.Tapi kali ni status dah lain.Ada up sikit.Senior bawahan haha.....lau sem lepas masuk macam2 kategori, sem ni pe kata kita rest ja.Bagi chance kat junior2 yang tengah bersemangat waja ni.Bagus2.Tapi berita sal sukan ni tak berapa nak heboh lagi,tak ada lagi desus2 yang kata kami kena turun padang untuk sukan kali ni.mungkin senior atasan yang pegang tugas tu kot.

Neway bila teringatkan sem lepas banyak la jugak pengalaman main2 ni.Antaranya ketika sukan lumba lari tu,bdak ayie ni pi msuk 400x100 meter..Larian berganti2.Semput gak ah coz lama tak  training lari2 ni.tapi tu dedulu.Zaman masih lagi pegang status junior.Sebab senior time tu tak ada wakil untuk ppk.Tapi rasa tahun ni tak berapa nak larat la plak.badan x larat nak lari laju2 lagi haha..ataupun saje nak suh junior baru amik bahagian.


tak lama  lepas tu ada join pelawanan  badminton  antara pusat pengajian.fuhh....gawat gak ar.pegang raket pom x reti ni.Tapi gatal  punyer pasal join gak.tapi malu2 ja.training dia senang ja,malam2 pi dewan aulia wat latihan sampi kul 11 mlm.2 kali seminggu.start mula join badminton tu akaun fb atomatik ditutp buat sementara waktu coz tak sempat nak ssun masa sambil study dan main.tapi kejap ja.pastu bkak balik.haha..mana tahan fb ttup lama2.kami menang tempat kedua  dalam2 banyak ppk yang masuk tanding tu.tapi yang sedihnya kaki ak bengkak time tu sebab time lawan futsal  ari tu ak jatuh.kaki terseliuh teruk gak la.jalan pom tengok dah  macam robot semata2 cuma yang bezanya jasad manusia ja ak time tu.




suar koyak lak tu kat kepala lutut.x pasal2 kena beli ubat kat klinik sebab nak balut lutut yang terkoyak.



last ak joint ak msuk futsal.kami satu geng!!yeah.dak2 electronik super power.trainingnya kami main kat gelanggang futsal dak laki belah kafe SHAFAZ.nak ingat2 balik suma ni memang x terfikir pom nak joint benda2 ni sume.tapi nak cuba nyer pasal.pe kata kita try lu..tapi nak wat cena kami terkandans kat awal jalan lg.misi gagal.balik bilik awal.x boleh nak teruskan.neway for all yang join sume game2 ni ak ucapkan moga kita dapat main lagi next sem ya!!!!tebus balik kekalahan taun dedulu.


hahahaha sem ni tak contact agi pak tam nak masuk tak nak badminton??

2 comments:

  1. bagus aktif dlm sukan ni..baik untuk kesihatan :)

    ReplyDelete
  2. tolong baca entry pasal undian untuk contest AKU & ATOK..tarikh, masa telah diberitahu..boleh mula berkempen mulai sekarang..

    http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/01/undian-give-away-contest-dari-atok.html

    ReplyDelete